- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"א 69488-07
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
69488-07
25.1.2012 |
|
בפני : רחל ערקובי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. גורגיו רובין 2. ראובן קלם ג'ונתן 3. ראובן מוניקה |
: 1. עיריית רמת-גן 2. הועדה המקומית לתכנון ולבניה רמת גן |
| פסק-דין | |
התובעים עותרים כי ביהמ"ש יורה למשיבים להשיב את תשלומי החובה בהם נשאו, ובכללם, היטל השבחה, בערכם המשוערך, בסכום של 551,835 ש"ח, נכון למועד הגשת התביעה.
חברת ראובן פליציה בע"מ, ו/או מר ראובן פליציה ז"ל, (להלן: "המנוח", או "החברה" - בהתאמה), שהתובעים הינם יורשיו, היו בעלי הזכויות בחנות המצויה בקומת קרקע בנכס ברחוב קריניצי 112 ברמת גן, בחלקה הידועה כחלק מחלקה 126 בגוש 6125, (להלן: "הנכס").
בשנת 1990 הגיש המנוח בקשה לסגירת קולונדה, (הכוונה לוויטרינה שבאמצעותה, מורחב שטח החנות, באמצעות חלונות, אולם פרטי טיב הסגירה לא צוינו בפניי, ולמעשה אינם במחלוקת ואינם רלוונטיים למהות הסכסוך, ויכונו להלן: "הקולונדה").
וועדת בניין ערים אישרה את בקשתו, ומשכך הוגשה על ידו בקשה לקבלת היתר בניה, ניתן היתר בכפוף לתשלום היטל השבחה בסך של 180,000 ש"ח, ואגרת תיעול בסך של 1,138 ש"ח, ששולמו.
ביום 22.12.98 קבע ביהמ"ש המחוזי, כי שטח הקולונדה ירשם כרכוש משותף, וביום 22.3.05 דחה ביהמ"ש העליון את ערעורו של המנוח.
בהתאם להחלטת ביהמ"ש העליון, הגישו יורשי המנוח, בקשה להריסת הקולונדה במתכונתה, ובניית ויטרינות בהתאם להיתר שאושר על ידי ביהמ"ש העליון.
מכאן התביעה שבפניי להורות על השבת הכספים ששולמו בגין היטל ההשבחה, ואגרת התיעול.
מטעם התובעים נשמעו: מר אריה קמיל, מומחה ומר ג'ורג'יו רובין.
מטעם הנתבעים נשמעו: מר חיים כהן.
באי כוח הצדדים הגישו סיכומיהם בכתב ופסק דיני זה ניתן לאחר קבלת סיכומי הצדדים ניתנה אפשרות להגשת סיכומי תשובה שלא נוצלה.
טענות התובעים:
התובעים טוענים, כי בשנת 1991, נהרסה הקולונדה בהתאם לצו הריסה ונבנתה בשנית בשנת 1995.
התובעים טוענים, כי משנקבע על ידי ביהמ"ש העליון, כי השטח שבו נבנתה הקולונדה אינו רכושם, אלא רכוש משותף, הרי לכתחילה לא ניתן היה לחייב אותם בתשלום היטל ההשבחה המוטל על הבעלים בלבד.
התובעים טוענים, כי משנקבע שאינם הבעלים, הרי שהיטל ההשבחה שולם לנתבעות על ידי מי שאינו הבעלים, ומשכך על הנתבעות להשיב את ההיטל ששולם.
התובעים טוענים עוד, כי מאחר והינם לכל היותר חלק מהבעלים, במסגרת הבעלות ברכוש המשותף, הרי לכל היותר ניתן לחייבם בחלק היחסי של היטל ההשבחה.
התובעים טוענים, כי גם אם יקבע שהיטל ההשבחה נגבה כדין, הרי על פי הנתונים שהובאו בפני ביהמ"ש, השימוש שנעשה בקולונדה היה משנת 1995, ועד לשנת 1998, ולפיכך, יש להתייחס לתקופה שבה נעשה בקולונדה שימוש.
התובעים טוענים, כי על הנתבעות להשיב את סכום היטל ההשבחה, על פי עקרונות של עשיית עושר ולא במשפט.
התובעים טוענים, כי לא נעשה כל שימוש בקולונדה בשנים שבין 1995-2005 עת נהרסה בהתאם להחלטת ביהמ"ש העליון.
לפיכך, טוענים התובעים כי יש להורות על השבת הסכומים ששולמו בגין היטל השבחה, ולחילופין יש להורות על השבת החלק היחסי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
